Cautare produse

 

Cos cumparaturi

Momentan nu aveti nici un produs in cos

Autentificare

Newsletter

Nume:

Email:

Recomanda-ne!AHCC Plus forte - super activator al sistemului imunitar


AHCC Plus forte - super activator al sistemului imunitar


195.00 RON

Pune o intrebare despre acest produs

AHCC Plus (formula forte) - 700 mg - 60 capsule gastrorezistente

Compus activ corelat de hexoza + Beta 1,3/1,6 glucan + Arabinogalactan 700 mg.
Super activator al sistemului imunitar.
Hepatita, cancer, imunodeficienta, influenza.

 

Prezentare AHCC

AHCC (Compus activ corelat de hexoza) este cel mai popular stimulent imunitar cunoscut si folosit in Japonia. Credem insa ca poate fi considerat ca cel mai recunoscut supliment pe plan mondial. Sute de mii de bolnavi l-au folosit de la aparitia lui pe piata cu peste 20 de ani in urma.
AHCC a fost supus la numeroase teste clinice pe animale, oameni si in vitro, de catre peste 30 de universitati si institute de cercetare medicala si de peste 700 de spitale atat din Japonia, cat si din restul lumii. AHCC este fabricata exclusiv in Japonia de unde este exportata catre marii producatori de suplimente nutritive. AHCC este un extract proprietar din micelii de ciuperci hibride din genul Basidiomycete. Aceasta contine un mare numar de principii active incluzand derivati de alfa- si beta-glucan care nu exista in cantitati suficiente in ciupercile terapeutice traditionale.
AHCC este, de asemenea, modificata enzimatic pentru a-i reduce greutatea moleculara pana la 5.000 daltoni si a-i facilita astfel bio-absorbtia prin administrare orala. Asocierea cu Beta 1,3/1,6 Glucan si Arabinogalactan realizeaza cea mai potenta si activa formulatie de pe piata.
Intr-un organism sanatos, sistemul imunitar este capabil sa depisteze si sa elimine celulele canceroase. Dar, cand sistemul imunitar slabeste, celulele canceroase prolifereaza si secreta factori imunosupresanti. Terapiile cconventionale cum ar fi chimoterapia si radioterapia slabesc si ele in continuare sistemul imunitar care nu mai este capabil sa identifice si sa distruga celulele canceroase. AHCC poate sa refaca sistemul imunitar in asemenea conditii.
In decursul ultimilor 15 ani, cercetarile privind AHCC au aratat ca:

 • - AHCC imbunatateste sistemul imunitar printr-o serie de mecanisme: promoveaza proliferarea macrofagelor si a celulelor NK (ucigase), marind activitatea acestora cu peste 300%. Induce si mareste productia de citocine (cytokines) benefice inclusiv a factorului de necroza tumorala (TNF-alfa), mareste productia proprie de gama-interferon si interleukine 1, 2 si 12. Inhibeaza unele citokyne imunosupresante si imbunatateste balanta celulelor Th1 si Th2;
 • - AHCC reduce efectele secundare (stare de voma, caderea parului, fatigue, pierderea apetitului, hepato-toxicitatea si modificari ale formulei sanguine) asociate cu terapiile anticancer traditionale (chimoterapie si radioterapie) carora le mareste totodata eficienta;
 • - AHCC are si actiune antitumorala directa care poate conduce la incetinirea sau stoparea cresterii tumorilor sau chiar resorbtia acestora;
 • - AHCC poate inhiba metastazarea celulelor cancerigene existente si poate reduce frecventa reaparitiei cancerului, in felul acesta marind considerabil speranta de viata;
 • - AHCC imbunatateste simptomele unor boli hepatice serioase cum ar fi: Hepatita virala, Hepatita C (reducere cu 85% a numarului virusilor in 3 luni) si Hepatita fulminanta. In cazul Hepatitei C, exista o evidenta clinica sugerand ca AHCC poate fi in multe cazuri mai eficienta decat tratamentul cu Interferon recombinat producand totodata efecte secundare mult mai suportabile. AHCC previne evolutia hepatitei in ciroza. AHCC este totodata un detoxifiant hepatic excelent;
 • - AHCC este utila in toate afectiunile legate de un sistem imunitar slabit sau ineficient
 • - AHCC nu are efecte secundare daunatoare si are o toxicitate minima. Adaosul de ciclodextrina asigura bioabsorbtia maxima a substantei active (AHCC) iar Beta Glucan si Arabinogalactan actioneaza sinergic impreuna cu AHCC, activand puternic sistemul imunitar. Numeroase studii stiintifice confirma actiunea sinergica a acestei formule;Alte informatii interesante despre AHCC

AHCC si adultii in varsta

Persoanele in varsta sunt mai susceptibile la afectiuni infectioase de la gripa si banala raceala,la pneumonie, cancer si alte boli grave. In cadrul unui studiu, s-a relevat capacitatea AHCC de stimulare a functiei celulelor tip T la adultii peste 50 de ani. La Scoala de Medicina din Yale,Dr.Zhinan Yin, specialist reumatolog, si colegii sai au evaluat efectul AHCC in cadrul unui grup de 30 adulti sanatosi. La fiecare pacient, s-a masurat productia de citochine conform valorilor celulelor CD4+ si CD8+ inainte de administrarea AHCC, dupa 30 de zile de tratament cu AHCC, dupa 60 de zile, si din nou, dupa 30 de zile de la intreruperea tratamentului (raportul CD4/CD8 arata specialistilor forta sistemului imunitar).
Cercetatorii au observant cresteri majore si neintrerupte ale valorilor de producere a interferonului-gama si a factorului de necroza alfa – doua tipuri de celule citochine esentiale din arsenalul de aparare a organismului impotriva celulelor generatoare de cancer, chiar si numai dupa patru saptamani de suplimentare cu AHCC. Aceasta crestere s-a manifestat sustinut pe intreg parcursul tratamentului.
Dupa 30 de zile de la oprirea tratamentului, producerea de citochine prin CD4+ a scazut.
AHCC a avut un efect diferit asupra celulelor CD8+. Desi AHCC nu a initiat simtitor productia de citochine dupa 30 si 60 de zile de tratament, cercetatorii au inregistrat o crestere marcanta a ambelor tipuri de citochine in perioade celor 30 zile ulterioare tratamentului. Acest fapt dovedeste ca AHCC actioneaza atat in timpul, cat si dupa incetarea tratamentului.
Studiul medicului specialist Yin a fost, de asemenea, primul studiu care a demonstrat ca AHCC poate fi benefic in cazul unui sistem imunitar "uzat" si ar putea astfel ajuta in prevenirea aparitiei unor afectiuni specifice celei de-a doua varste.
Cel de-al doilea studiu de mentionat a inclus 21 de adulti sanatosi cu o varsta medie de 60 de ani, selectionati nespecific si organizati in doua loturi. Fiecarui subiect i s-a administrat un "medicament" - placebo/inert sau 3 grame de AHCC zilnic, timp de patru saptamani. S-au relevat probe de sange atat la inceputul, cat si la sfarsitul tratamentului.
Conform rezultatelor probelor de sange, subiectii care au luat AHCC au prezentat valori semnificativ mai mari de celule dendritice (DC), si o functie majorata a celulelor DC1, comparativ cu valorile inainte de tratament si cele ale grupului de control/martor.
Aceste rezultate sunt importante intrucat, conform opiniei coordonatorului studiului, medicul Naoyoshi Terakawa (Universitatea de Medicina din Kansa, Japonia), celulele DC sunt esentiale in mentinerea unui sistem imunitar echilibrat.

AHCC si Cancerul

Studiile cele mai pertinente si de profunzime privind utilizarea AHCC s-au concentrat asupra cancerului. Incepand din anii '90, AHCC a fost folosit ca terapie complementara la pacientii cu cancer (supusi unui tratament conventional) pentru stimularea sistemului imunitar, si deci imbunatatirea calitatii vietii.
Intrucat AHCC a fost realizat si inregistrat in Japonia, marea majoritate a studiilor s-au desfasurat tot in Japonia. La sfarsitul anilor '90, AHCC se folosea in aproximativ 700 institutii medicale, majoritatea in Japonia, si era deja acceptat si utilizat ca aliment-supliment nutritiv in boala canceroasa, intrucat cazurile individuale studiate si rezultatele studiilor au demonstrat efecte foarte benefice. AHCC a devenit chiar cunoscut ca "hrana sanatoasa pentru cazurile de cancer".

Asocierea cu alti imunostrimulatori complementari in produsul Konig AHCC Plus

AHCC este un imunostimulant puternic cu actiune, in special, prin stimularea activitatii Celulelor Ucigase (NK Cells) si a celuleor T, intarirea expresiei limfocitelor si a chemokinei (chemokina=orice citokina care determina chemotactism, atragand neutrofile, monocite si limfocite T cu rol in distrugerea unui microorganism strain), precum si prin stimularea citokinelor inflamatorii (inflammatory cytokines) necesare in boli autoimune inflamatorii precum atrita reumatoidala, lupus etc. dar si cu efecte antitumorale
Konig AHCC Plus contine pe langa o doza forte de AHCC inca doua ingrediente sinergice si complementare, cunoscute pentru actiunea lor imunostimulatoare: Beta 1,3/1,6 Glucan si Arabinogalactan din Larix dahurica.
Arabinogalactan, o polizaharida ce stimuleaza sistemul imunitar, mareste activitatea macrofagelor, mareste raspunsul anticorpilor la infectiile virale, stimuleaza citotoxicitatea celulelor ucigase NK cu efect citostatic si, deosebit de important, arabinogalactanul inhiba metastazarea celulelor tumorale catre ficat.
Beta 1,3/1,6 Glucan actioneaza pe multe cai similare cu AHCC ca de exemplu, stimuland citokine inflamatorii precum TNF?, IL-6 si IL-12 cu efecte antitumorale. In plus fata de AHCC insa, Beta-Glucan reduce angiogeneza prin reducerea vascularizarii carcinomei (angiogeneza este unul din mecanismele de crestere a tumorilor si a metastazarii).

AHCC-Plus si chimoterapia

Nu exista contraindicatii pentru AHCC in chemoterapie, cu o singura specificatie. De altfel, s-a relevat ca AHCC amplifica si mareste efectele terapeutice ale agentului anticancerigen Cisplatin, si probabil si ale altora. Singura specificatie s-a formulat intr-un studiu desfasurat la Centrul Anderson pentru Cancer (University of Texas MD Anderson Cancer Center), din cadrul Universitatii din Texas, care a fost publicat in Revista Societatii pentru Oncologie Integrativa (Journal of the Society for Integratve Oncology) (Ref. 1).
Cercetatori au observant ca AHCC ar putea fi obiectul unei interactii cand este folosit impreuna cu agenti chimoterapeutici care se metabolizeaza prin procesul definit ca CYP450 2D6. Acest proces include medicamentele doxorubicin si ondansetron. Cu alte cuvinte, folosirea AHCC impreuna cu aceste medicamente, reduce eficacitatea acestora.
In concluziile studiului, autorii au notat: "datele generale sugereaza ca AHCC prezinta siguranta de folosire in asociatie cu majoritatea agentilor chimoterapeutici care nu sunt metabolizati prin procesul CYP450 2D6."

Nota: se evita administrarea de AHHC simultan cu administrarea citostaticelordoxorubicin si ondansetron.

 

Compozitie / capsula

AHCC 500 mg (extract proprietar de la Amino Up Chemical Company Ltd, Sapporo, Japonia)
Beta 1.3/1,6 glucan 150 mg
Arabinogalactan 50 mg

Mod de administrare recomandata:

 • Intretinere, refacere sistem imunitar: 1-2 capsule pe zi (1-0) sau (1-1) pe stomacul gol, intre mese;
 • Preventie recurenta cancer: 1-2 capsule pe zi (1-0) sau (1-1) pe stomacul gol, intre mese;
 • Adjuvant in tratamentul cancerului alaturi de celelalte componente ale Protocolului pentru Cancer sau pentru reducerea efectelor secundare ale terapiilor anticancerigene conventionale (chimio sau radioterapie): 2-4 capsule pe zi (1-1) sau (2-2) pe stomacul gol, intre mese;
 • Hepatita C sau B: 2-4 capsule pe zi (1-1) sau (2-2) asociate in cadrul Protocolului pentru Hepatita C;
 • In cazuri grave: se pot administra timp de 1-2 luni pana la maximum 6 capsule/zi (3-3) pe stomacul gol, intre mese;Produse complementare ce pot fi asociate cu AHCC Plus

 

1. Evaluation of Active Hexose Correlated Compound Hepatic Metabolism and Potential for Drug Interactions with Chemotherapy Agents. Mach CM, Fugii H, Wakame K, Smith J. J Soc Integr Oncol 2008 Summer 01; 6(3):105-109

2. The Hematoimmunologic Effect of AHCC for Korean Patients with Various Cancers, WON J S (Seoul Internal Medicine Clinic), Biotherapy (Tokyo), VOL.16;NO.6;PAGE.560-564(2002)

3. Immunological Effect of Active Hexose Correlated Compound (AHCC) in Healthy Volunteers: A Double-Blind, Placebo-Controlled Trial, Naoyoshi Terakawa et al., Nutrition and Cancer, Volume 60, Issue 5, 2008, p.643-651

4. Active hexose correlated compound enhances the immune function of mice in the hindlimb-unloading model of spaceflight conditions; Hernan Aviles et al.; J. Appl Physiol 97:1437-1444, 2004. First published 11 June 2004; doi:10.1152/japplphysiol.00259.2004

5. Prognostic Improvement of Patients with Advanced Liver Cancer after Active Hexose Correlated Compound; Suwanna Cowawintaweewat et al.; Asian Pacific Journal of Allergy and Immunology (2006) 24: 33-45

6. Nutritional Modulation of the Innate Immune Response to Influenza Infection (by AHCC), Barry W. Ritz, Doctoral thesis, Drexel University, USA, June 2007

7. Active Hexose Correlated Compound (AHCC) improves immunological Parameters and Performance Status of patients with Solid Tumora Biotherapy, Katsuaku Uno et.al., Biotherapy 2000;14(3):303-309

8. A Phase 1 Study of the Safety of Nutritional Supplement, Active Hexose Correlated Compound, AHCC in Healthy Volunteers; Egillius L. H et al.; J. Nutr Sci Vitaminol, 54,536-539, 2007

9. Larch arabinogalactan: clinical relevance of a novel immune-enhancing polysaccharide. Kelly GS. Altern. Med. Rev. 1999 April 4(2):96-103.

10. LARCH ARABINOGALACTAN IS A NOVEL IMMUNE MODULATOR. PETER D'ADAMO, ND. J. Naturopath. Med 1996 (4);32-39

11. Larch Arabinogalactan: Clinical Relevance of a Novel Immune-Enhancig Polysaccharide. Gregory S. Kelly, ND; Altern Med Rev 1999;4(2):96-103

12. Proprietary arabinogalactan extract increases antibody response to the pneumonia vaccine: a randomized, double-blind, placebo-controlled, pilot study in healthy volunteers, Jay K Udani et. al., University of California-Los Angeles, Nutr J. 2010; 9: 32

13. Therapeutic potential of various ?-glucan sources in conjunction with anti-tumor monoclonal antibody in cancer therapy, Michael Driscoll, Cancer Biology & Therapy 8:3, 218-225; 1 February 2009

14. Yeast-Derived B-Glucan Augments the Therapeutic Efficacy Mediated byAnti ^Vascular EndothelialGrowth FactorMonoclonal Antibody inHuman Carcinoma XenograftModels, Carolina Salvador et. al., Clin Cancer Res 2008;14:1239-1247

15. Oral -glucan adjuvant therapy converts nonprotective Th2 response to protective Th1 cell-mediated immune response in mammary tumor-bearing mice, Jarek Baran et. al. FOLIA HISTOCHEMICA ET CYTOBIOLOGICA Vol. 45, No. 2, 2007 pp. 107-114

16. An Arsenal of Immune Defense: Czop, Joyce K., “The Role of Beta.-Glucan Receptors on Blood and Tissue Leukocytes in Phagocytosis and Metabolic Activation”. Pathology and Immunopathology Research; 5:286-296. Harvard Medical School. 1986.

17. Therapeutic potential of various ?-glucan sources in conjunction with anti-tumor monoclonal antibody in cancer therapy. Michael Driscoll, Richard Hansen, Chuanlin Ding, Daniel E. Cramer and Jun Yan. Cancer Biology & Therapy 8:3, 218-225; 1 February 2009

18. Yeast-Derived Beta-Glucan Augments the Therapeutic Efficacy Mediated byAnti -Vascular EndothelialGrowth FactorMonoclonal Antibody inHuman Carcinoma XenograftModels. Carolina Salvador et al.; Clin Cancer Res 2008;1239 14(4) February 15, 2008

19. Oral -glucan adjuvant therapy converts nonprotective Th2 response to protective Th1 cell-mediated immune response in mammary tumor-bearing mice. Jarek Baran et al. FOLIA HISTOCHEMICA FOLIA HISTOCHEMICA Vol. 45, No. 2, 2007, pp. 107-114


Comentariile clientului:

Nu sunt comentarii la acest produs.
Va rugam sa va autentificati pentru a scrie un comentariu.


V-ar putea surade si:

225.00 RON


81.00 RON


90.00 RON
Viziteaza magazinul ORGANIKA FARMA pe ShopMania