Cautare produse

 

Cos cumparaturi

Momentan nu aveti nici un produs in cos

Autentificare

Newsletter

Nume:

Email:

Recomanda-ne!

Despre Colesterol

Exista 2 probleme care pot sa apara la nivelul peretilor vaselor sanguine:
Arteroscleroza (Ateroscleroza) prin depunerea de colestrol pe pereti si strangularea fluxului sanguin rezultand afectarea inimii care se poate manifesta prin: cardiopatie ischemica, angina pectorala, infarct miocardic, hemoragie cerebrala, arteriopatia membrelor inferioare
Arterioscleroza prin depunerea de calciu pe peretii vaselor sanguine rezultand in "intarirea arterelor' si fragilizarea vaselor snguine cu riscul ruperii acestora si declansarea unui accident vascular.
Ce este colesterolul?
Colesterolul este o substanta înrudita cu grasimile si care are un rol important în buna functionare a organismului. El are în mod normal o concentratie în sânge de pâna la 200-250 mg/dl. Sursele de colesterol pentru organism sunt: alimentele grase (grasimi animale, galbenusul de ou, viscere) sau fabricarea lui de catre ficat la persoanele cu predispozitie ereditara, obeze, diabetice, alcoolice sau care folosesc anticonceptionale.
Cresterea colesterolulul peste valorile normale se numeste hipercolesterolemie. Ea apare fie datorita unei alimentatii bogate în colesterol, fie prin fabricarea lui în exces în situatiile mai sus amintite. Hipercolesterolemia duce la ateroscleroza, o amenintare majora asupra inimii.
Ce reprezinta colesterolul “rau” si cel “bun”?
Colesterolul care circula în sânge se prezinta sub doua forme. O forma este colesterolul “rau”. În cea mai mare parte, el este colesterolul-LDL (sau col-LDL). Valorile normale ale col-LDL sunt de 130 mg/dl. O mica parte din colesterolul “rau” circula legat de trigliceride (deci nu este col-LDL). Termenul de “rau” se refera la faptul ca acest colesterol se poate depune în peretii arterelor, producând ateroscleroza. O alta forma o reprezinta colesterolul “bun” sau colesterolul-HDL (col-HDL). Valorile lui normale în sânge sunt cuprinse între 35-40 mg/dl. Se numeste “bun” pentru ca el reprezinta colesterolul “scos” din artere si alte tesuturi pentru a fi eliminat din corp.
În conditii normale în sânge se gaseste de aproximativ 4 ori mai mult colesterol “rau” decât colesterol “bun”. Daca acest raport creste, este favorizata producerea aterosclerozei. Cresterea raportului se realizeaza fie prin cresterea col-LDL (“rau”), fie prin scaderea col-HDL (“bun”). Scaderea raportului se datoreaza reducerii col-LDL (“rau”) sau cresterii col-HDL (“bun”). În acest caz riscul producerii aterosclerozei este diminuat.
Semnificatia determinarilor de colesterol din sânge este urmatoarea:
- Colesterolul total = colesterol “rau” + colesterolul “bun” dar peste o anumita limita se considera a fi "colesterol rau";
- Col-LDL = întotdeauna este colesterol “rau”;
- Col-HDL = întotdeauna este colesterol “bun”;
- Raportul colesterol total/col-HDL arata de câte ori este mai mult colesterol “rau” decât colesterol “bun”. Daca raportul  este >5, exista pericolul producerii aterosclerozei;
Ce reprezinta trigliceridele?
Trigliceridele sunt substante grase care reprezinta o importanta sursa de energie pentru organism. Ele se gasesc în sânge, în concentratie normala <200mg/dl. Sursele de trigliceride sunt de natura exogena (din alimentele bogate în grasimi animale) sau endogena (prin productie hepatica). Acestea se gasesc depozitate sub forma de “rezerve de energie” în grasimea care se depune în diferite regiuni ale organismului.
Hipertrigliceridemia reprezinta o crestere a trigliceridelor în sânge peste valorile normale. Ea apare, fie datorita unei alimentatii excesive în grasimi sau dulciuri (acestea, în anumite conditii se transforma în grasimi), fie prin fabricarea lor într-o cantitate crescuta în ficat, datorita mai ales unei ereditati anormale.
Valori normale ale lipidelor din sange:
- Colesterol total  < 200-250 mg%
- Col-HDL            > 35-40 mg%
- Col-LDL            < 130 mg%
- Colesterol total/col-HDL   < 5 mg%
- Trigliceride       < 200 mg%
Dislipidemiile:
Ce este dislipidemia?
Aceeasi denumire se refera la bolile datorate unor dezechilibre în ceea ce priveste lipidele (adica grasimile) din sânge.
Modificari aparute în dislipidemie:
- Cresterea colesterolului total sau a colesterolului “rau” (col-LDL);
- Scaderea colesterolului “bun” (col-HDL);
- Cresterea raportului colesterol total/col-HDL >5;
- Cresterea trigliceridelor sanguine.
Care este riscul producerii dislipidemiilor?
Cresterea colesterolului “rau” (col-total sau col-LDL) sau scaderea colesterolului “bun” (col-HDL) favorizeaza producerea arterosclerozei, adica adica depunerea pe peretii arterelor si strangularea fluxului sanguin> Rsicurile implica: angina pectorala, cardiopatia ischemica, infarctul miocardic, hemoragia cerebrala, arteriopatia membrelor inferioare.
Cresterea trigliceridelor în sânge pâna la 500 mg/dl, mai ales împreuna cu colesterolul “rau” favorizeaza producerea aterosclerozei.
Cresterea trigliceridelor sanguine peste 500-1000 mg/dl favorizeaza producerea unei boli grave numita pancreatita acuta.
Stiati ca:  Puteti sa reversati arteroscleroza si sa evitati chirurgia de bypass sau angioplastia (stent) pe cale naturala folosind terapia cu Formula FLW bazata pe cartea Dr. David Rowland? Gasiti Formula FLW la Categoria: "Inima, Circulatie, Hipertensiune" sau "Colesterol, Obezitate". Puteti citi, descarca sau tipari cartea Dr.  ( http://www.members.shaw.ca/durantec/Tratamente/BYPASS.doc )
Stiati ca: in afara de colesterol, pe peretii arterelor se poate de pune si calciu (calcifierea) producand asa zisa "intarire a arterelor" (arterioscleroza) conducand la fragilizarea peretilor arteriali si pericolul ruperii acestora cu risc de accident vascular? Eliminarea depunerilor de Calciu se poate face pe cale naturala prin terapia cu EDTA folosind de exemplu procedura CHELATIN- Forte.
Stiati ca: exista un tratament pentru hipercolesteromie cu statine de origine naturala (Red Yeast) care nu are efecte secundare? Este produsul CHOLESSTERIN.
 
Viziteaza magazinul ORGANIKA FARMA pe ShopMania